Beeldextensie in zoekadvertenties met Google Ads

Zie je tegenwoordig af en toe een plaatje verschijnen bij de zoekresultaten op Google? Dat klopt! Met afbeelding extensies – ook wel image extensions genoemd – kun je aantrekkelijke en relevante beelden laten zien bij tekstadvertenties. Naast Google Shopping is deze beeldextensie op dit moment de 2e manier om op de Google pagina foto’s te tonen. Dat maakt deze extensie uniek! Lees er hieronder meer over.

Google’s advertentie extensies zijn nu al heel gevarieerd. In de loop der jaren zijn de tekstadvertenties aangevuld met advertentie-extensies zoals:

Als adverteerder kun je op deze manier jouw tekstadvertentie uitbreiden en neem je meer plaats in met jouw advertenties. Nu is er ook de beeldextensie.

Beeldextensie voor zoekadvertenties voor Google Ads
Beeldextensie voor zoekadvertenties op de mobiel

Onlangs heeft Google de mogelijkheid gegeven om afbeelding extensies in te schakelen in Nederland. Hierdoor kunnen adverteerders relevante afbeeldingen naast hun zoekadvertenties weergeven! Beeldextensies zijn beschikbaar voor alle Google Ads-gebruikers wereldwijd. Lees meer over deze extensie op de Google Support pagina’s.

Wat is een image extension?

Het is het toevoegen van beelden, meestal foto’s bij zoekadvertentie campagnes.

1. Beeldextensies: zelf afbeeldingen toevoegen. Met afbeeldingextensies kunnen adverteerders zelf afbeeldingen toevoegen aan bestaande tekstadvertenties. Op deze manier kun je de tekstuele boodschap krachtiger maken en mogelijk de prestaties van tekstadvertenties verbeteren. Gebruikers zijn daardoor eerder geneigd om op de advertentie te klikken. Volgens Google zorgt het toevoegen van extensies in het algemeen zorgen voor een stijging van 10-15% van de CTR.

2. Dynamische Beeldextensies: afbeeldingen van je website laten toevoegen. Deze extensie werkt dynamisch, wat betekent dat relevante afbeeldingen van je landingspagina automatisch kunnen worden toegevoegd aan je tekstadvertentie, wanneer je deze optie hebt ingeschakeld.

Het is wel zo dat de door jezelf toegevoegde afbeeldingen altijd voorrang hebben op de dynamisch toegevoegde afbeeldingen.

Hoe voeg je een beeldextensies toe?

Ga naar je Ads account en dan naar de Extensies. Maak de juiste beeldextensie indeling op basis van je accountstructuur. Als je beeldextensies maakt op advertentiegroep- of campagneniveau, houd dan rekening met het volgende:

Advertentiegroepniveau is het best voor relevantie mits er een goed gestructureerd account is.
Campagneniveau is het best voor snelle implementatie in gevallen waarin afbeeldingen relevant zijn voor alle advertenties in de campagne.

Tip 1: voeg minimaal 3 beelden toe voor de beste prestaties. Deze 3 unieke en relevante afbeeldingen voeg je toe op advertentiegroepniveau of op campagneniveau.

Tip 2: Gebruik zowel vierkante (1×1) als liggende afbeeldingen (1,91 x 1). Geef prioriteit aan de vierkante afbeeldingen omdat dit de belangrijkste afbeelding is.

Tot nu toe zijn beeldextensies niet mogelijk in alle Ad Grants accounts. Ik vind het persoonlijk jammer dat stichtingen en goede doelen worden achtergesteld door Google. Van de andere kant is het natuurlijk geweldig dat Google Ad Grants bestaat.

Geen extra kosten voor beeldextensies

Wanneer iemand op de beeldextensie klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van CPC, vergelijkbaar met tekstadvertenties. Dus de afbeeldingen zijn klikbaar en hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de advertentietekst! Het tonen van de beelden kost dus niets extra.

Update: nu ook op laptop en desktop:

Tot nu toe werden de beeldextensies getoond op de mobiel. Met directe ingang heeft Google aangekondigd dat ze ook op de Laptop en Desktop gaan verschijnen bij de tekstadvertenties.

Beeldextensies op de laptop / desktop

Voor de adverteerders die de fotos niet kan of wil erin zetten, of die zelf geen goed foto materiaal hebben zijn er nog twee andere opties bekend gemaakt.

1. Door Google worden er gratis stock fotos ter beschikking gesteld. Selecteer om te beginnen de optie “Stockafbeeldingen” wanneer wordt gevraagd een afbeelding te kiezen. Zodra een goede afbeelding is gevonden, kunt je deze in Google Ads bijsnijden tot een vierkant of liggend formaat en dan op de extensie toepassen.

2. Gebruik maken van Dynamische afbeeldingsextensies voor alle talen. Dynamische afbeeldingsextensies gebruiken machine learning om automatisch de meest relevante afbeeldingen op de bestemmingspagina van de advertentie te selecteren en aan de advertentie toe te voegen. Ze worden naast Engels nu ook uitgerold voor alle andere talen.

Al met al waardevolle toevoegingen van Google. Duik dus snel in de Google Ads of neem contact op met je Google Ads bureau om dit te implementeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s