Beeld extensie in zoekadvertenties met Google Ads (béta)

Zie je tegenwoordig af en toe een plaatje verschijnen bij de zoekresultaten op Google? Dat klopt! Met beeldextensies kun je aantrekkelijke en relevante beelden laten zien bij tekstadvertenties. Naast Google Shopping is deze beeldextensie op dit moment de 2e manier om op de Google pagina foto’s te tonen. Dat maakt deze extensie uniek! Lees er hieronder meer over.

Google’s advertentie extensies zijn nu al heel gevarieerd. In de loop der jaren zijn de tekstadvertenties aangevuld met advertentie-extensies zoals:

Als adverteerder kun je op deze manier jouw tekstadvertentie uitbreiden en neem je meer plaats in met jouw advertenties. Nu is er ook de beeld-extensie.

Beeldextensie voor zoekadvertenties voor Google Ads
Beeldextensie voor zoekadvertenties

Onlangs heeft Google de mogelijkheid gegeven om afbeelding extensies in te schakelen in Nederland. Hierdoor kunnen geselecteerde adverteerders relevante afbeeldingen naast hun zoekadvertenties weergeven! Beeldextensies bevinden zich momenteel nog in de bètafase en zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle Google Ads-gebruikers. Op dit moment zijn ze wel al beschikbaar voor sommige van mijn klanten en daarvoor rol ik ze graag uit. Lees meer over deze extensie op de Google Support pagina’s.

Wat is een image extension?

Het is het toevoegen van beelden, meestal foto’s bij zoekadvertentie campagnes.

1. Zelf afbeeldingen toevoegen. Met afbeelding-extensies kunnen adverteerders zelf afbeeldingen toevoegen aan bestaande tekstadvertenties. Op deze manier kun je de tekstuele boodschap krachtiger maken en mogelijk de prestaties van tekstadvertenties verbeteren. Gebruikers zijn daardoor eerder geneigd om op de advertentie te klikken. Volgens Google zorgt het toevoegen van extensies in het algemeen zorgen voor een stijging van 10-15% van de CTR.

2. Afbeeldingen dynamisch toevoegen. De extensie werkt ook dynamisch, wat betekent dat relevante afbeeldingen van je landingspagina automatisch kunnen worden toegevoegd aan je tekstadvertentie, wanneer je deze optie hebt ingeschakeld.

Het is wel zo dat de door jezelf toegevoegde afbeeldingen altijd voorrang hebben op de dynamisch toegevoegde afbeeldingen.

Voor een klik op jouw afbeelding-extensie betaal je, net als voor standaard tekstadvertenties, via CPC. De afbeeldingen zijn aanklikbaar en een klik op een afbeelding kost net zo veel als een klik op de rest van de advertentie.

Hoe voeg je een beeldextensies toe?

Ga naar je Ads account en dan naar de Extensies. Maak de juiste beeldextensie op basis van je accountstructuur. Als je beeldextensies maakt op advertentiegroep- of campagneniveau, houd dan rekening met het volgende:

Advertentiegroepniveau is het best voor relevantie mits er een goed gestructureerd account is.
Campagneniveau is het best voor snelle implementatie in gevallen waarin afbeeldingen relevant zijn voor alle advertenties in de campagne.

Tip 1: voeg minimaal 3 beelden toe voor de beste prestaties. Deze 3 unieke en relevante afbeeldingen voeg je toe op advertentiegroepniveau of op campagneniveau.

Tip 2: Gebruik zowel vierkante (1×1) als liggende afbeeldingen (1,91 x 1). Geef prioriteit aan de vierkante afbeeldingen omdat dit de belangrijkste afbeelding is.

Geen extra kosten voor beeldextensies

Wanneer iemand op de beeldextensie klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van CPC, vergelijkbaar met tekstadvertenties. Dus de afbeeldingen zijn klikbaar en hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de advertentietekst! Het tonen van de beelden kost dus niets extra.

Al met al een waardevolle toevoeging van Google. Duik zelf in de ads of neem contact op met je advertentie bureau om dit te implementeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s