Leadformulierextensies in Google Ads

Nieuw in Google Ads: extensie met leadformulier

Het is nu mogelijk om leadformulierextensies toe te voegen aan zoekadvertenties van Google Ads. Deze formulieren helpen bij het verzamelen van leads voor jouw bedrijf. Deze extensie genereert conversies zonder door te klikken naar je website. Handig voor B2B-marketeers.


Nieuwe extensie in bèta

Google komt B2B-bedrijven tegemoet met een nieuwe extensie: de leadformulier-extensie. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Het wegnemen van extra klikken en laadtijd zal het conversieratio ten goede komen
  • De advertentie wordt nog iets groter en prikkelender, wat het doorklikratio ten goede zal komen

De leadformulier-extensie is op het moment nog in bèta, en alleen voorbehouden aan Google Partners. De nieuwe extensie wordt bij hen beschikbaar onder het kopje ‘Advertenties en extensies’. Omdat het een bèta betreft, kan het dus zijn dat het in sommige accounts niet zichtbaar is.

Business-to-business online marketing

B2B bedrijven verkopen vaak complexe en dure producten en diensten, vaak ook nog eens in een nichemarkt. Voor deze bedrijven kan het een uitdaging zijn om klanten te bereiken. Persoonlijk contact is gebruikelijk in deze markt. En dat persoonlijke contact komt niet zomaar tot stand. Gebruikers van je website moeten het contactformulier eerst vinden, en deze vervolgens invullen en versturen. Nu kan dat dus gelijk met een extensie in Google Ads.

Hoe werkt het precies?

Je gaat naar een bestaande campagne of advertentiegroep om een leadformulierextensie toe te voegen. Hierna navigeer je in het menu naar ‘Advertenties en extensies’ en klik je op het blauwe plusje om de leadformulierextensie toe te voegen. 

In de eerste stap dien je de call-to-action te selecteren en een tekst te maken. Google heeft een lijst opgesteld met call-to-actions zoals ‘downloaden’, ‘aanmelden’ en ‘offerte aanvragen’.

Stap 2 is het invullen van  de kop, bedrijfsnaam en beschrijving. Wanneer gebruikers op de extensie klikken, komen zij in het formulier terecht waar zij hun naam, mailadres, telefoonnummer en/of postcode achter kunnen laten. Daarnaast kun je ook een bijpassende afbeelding toevoegen. 

Bij de derde stap kun je als adverteerder een bericht instellen voor de gebruikers die het formulier ingezonden hebben, bijvoorbeeld: “Bedankt voor je bericht! We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!’’ 

De adverteerder krijgt ook de optie om een webhook toe te voegen waardoor de ingevulde gegevens doorgestuurd worden naar jouw CRM-systeem of een Google Spreadsheet. Dat is wel erg handig om op te zetten omdat je anders elke dag je leads uit Google Ads zelf moet halen.

Hoe meet Google de resultaten?

De conversies worden als volgt weergegeven:

  • Wanneer er een leadformulier wordt geopend, dan wordt dit gezien als een klik;
  • Wanneer een gebruiker het leadformulier invult, dan wordt dit gezien als een conversie;
  • De prestaties van de leadformulierextensies zijn in te zien door de klikken en conversies te segmenteren in Google Ads.

Voor meer informatie over leadformulier extensie kun je op de pagina van Google kijken.

De leadformulier-extensie is nu nog in bèta. Wil jij deze nieuwe extensie inzetten, maar heb je hulp nodig? Of zoek je ondersteuning bij de optimalisatie van je Google Ads campagnes? Maak een afspraak voor een kop koffie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s