Yes! Remarketing van bezoekers = Cross-device Remarketing!

Google heeft Cross-device Remarketing gelanceerd. Ik noem het Remarketing van de bezoeker van je website – en deze nieuwe mogelijkheid is zeer interessant voor de adverteerder! Wat zeg je? “Remarketing van bezoekers, dat bestond toch al?” Jazeker, zie hieronder waarom er nu een hele goede verbetering is toegevoegd omdat je nu echt de gebruiker kunt targetten.

Remarketing uitgelegd

Ja, Remarketing bestond al. Remarketing geeft adverteerders de mogelijkheid om advertenties te laten zien aan bezoekers van je website. Het bijhouden van welke bezoekers de website bezochten werkte echter door middel van het plaatsen van Cookies. Omdat de Cookies per apparaat (device) geplaatst werden kun je dus spreken dat Remarketing tot nu toe alleen per gebruiker mét hetzelfde apparaat werkte. Op een ander apparaat van dezelfde gebruiker staan weer andere Cookies. De gemiddelde Nederlander de beschikking heeft over 4 apparaten met Internet. Tot nu toe was er geen mogelijkheid om de gebruiker te retargetten op zijn verschillende apparaten, zoals de tablet, laptop en mobiel. Met Cross-device Remarketing kan dat vanaf nu wel!

Cross-Device Remarketing met Google Adwords

Ik ben altijd al een voorstander geweest van het juist aanpakken van Remarketing, ik heb ooit een prachtige case samen met Squla gedaan om je klanten niet meer te achtervolgen met Remarketing. In deze case ging het ook al om de gebruiker en niet om het apparaat van de gebruiker. Leuk om te zien dat Google nu ook deze weg heeft ingeslagen!

Welk voordeel biedt Cross-device remarketing?

Cross-device Remarketing werd door Google vorig jaar al aangekondigd.  Waar voorheen gebruikers op verschillende apparaten, in verschillende remarketinglijsten terecht kwamen kunnen deze nu – als de gebruiker wordt herkend op basis van zijn Google account – ingedeeld worden in 1 lijst op basis van de apparaten waar hij of zij is ingelogd.

Cross-device Remarketing is hard nodig! Onderzoek laat zien dat 60% van de online aankooptrajecten op een ander apparaat begint, dan waarop de uiteindelijke de aankoop of conversie plaatsvindt. Voorheen kon je met remarketing hier niet goed op inspringen. De impact van deze nieuwe mogelijkheid kan dan ook erg groot zijn. Je kunt nu op alle apparaten van de potentiële klant hetzelfde verhaal vertellen en daarmee een grotere impact hebben op de gehele klantreis van deze bezoeker.

Google geeft zelf een Halloween campagne van een retailer als voorbeeld:

Cross-device Remarketing met behulp van Google Adwords en Google Analytics

Hoe herkent Google gebruikers?

Cross-device remarketing binnen AdWords is gebaseerd op ingelogde Google bezoekers, niet meer op cookies. Wereldwijd zijn er ongeveer 1 miljard Gmail gebruikers en Google heeft ook nog andere diensten waarvoor je moet inloggen zoals Calender.

Concreet geeft deze nieuwe mogelijk de adverteerder:

  • Betere zichtbaarheid bij de juiste doelgroep;
    • Adverteerders hebben de mogelijkheid om gebruikers die geïnteresseerd zijn in hun product of dienst op alle apparaten en apps de advertentie te laten zien;
    • Adverteerders kunnen geconverteerde gebruikers op alle apparaten en apps uitsluiten uit hun remarketing doelgroepen.
  • Meer controle over frequency caps (per gebruiker ipv over een apparaat).

Omdat er steeds meer Google gebruikers bijkomen is de verwachting dat deze methode steeds vaker kan worden ingezet.

Kun je Cross-device Remarketing al inzetten?

Dit is de boodschap die in Google Analytics is te vinden, per 15 mei heb je dus de mogelijkheid om het in te gaan zetten.

Vanaf 15 mei worden alle property’s die Remarketing met Google Analytics gebruiken, uitgebreid om de nieuwe functionaliteit voor verschillende apparaten te kunnen gebruiken. Dit is een belangrijke update van uw remarketinginstellingen die van invloed kan zijn op uw privacybeleid. 

Mocht je als adverteerder het straks toegepast hebben, deel dan vooral je ervaringen en resultaten onder dit artikel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s