Heineken geeft brilliante aanzet tot kennismaken

Op zakelijke evenementen heb je soms een zetje in de rug nodig om met iemand kennis te maken. In mijn blog de kroonjuwelen: sociale media voor zakelijke evenementen gaf ik aan dat bezoekers van een zakelijke evenement zich de koning te rijk voelen als de inhoud geweldig is èn als ze relevante nieuwe connecties hebben gemaakt. Bij popconcerten en festivals – één van mijn grote hobbies – is het niet anders! Je wil naar geweldige bands luisteren en vindt het leuk om andere mensen ontmoeten. Heineken heeft met U-codes iets brilliants bedacht om mensen met elkaar in contact te brengen.

Heineken U-code Justin Bieber

Op het Open’er Music Festival in Polen introduceerde de biergigant de U-Codes, een QR-code sticker met een boodschap erop die je zelf had aangemaakt bij de Heineken-stand. Eigenlijk is zo’n code een beetje hetzelfde als een sociaal media profiel aanmaken maar dan voor in de echte wereld. De codes waren zo een prachtig excuus om kennis te maken met elkaar. Bekijk de video:

Er zullen zeker mensen zijn die van het slimme idee gebruik gemaakt hebben en zo hun nieuwe vriendschap gevonden hebben. Het was ook zeker slim van Heineken omdat er 5000 festivalgangers als een billboard van Heineken rondliepen. De vraag is of deze techniek ook gebruikt kan worden voor B-2-B zakelijke evenementen.

Heineken u-code

Denk jij dat  het mogelijk is om klanten een code te laten aanmaken – en te laten dragen – tijdens een zakelijk evenement?

Ik ben benieuwd, laat het me weten!

Wil jij nog meer weten over sociale media marketing en andere manieren van online marketing, neem dan contact op met mij of volg me op Twitter:

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

2 gedachten over “Heineken geeft brilliante aanzet tot kennismaken

  1. Mooie case! Toepassing ervan was een prima dosis extra fun & verbinding geweest op #WWV12 Web Winkel Vakdagen vandaag. Ik schat dat zomaar 10 tot 15% hier vandaag al open voor zou hebben gestaan. Persoonlijk geloof ik sterk in het nut en noodzaak van betere matchmaking voor, tijdens en na events. Social profiling, QR codes, beursvloer navigatie via relevante stands, NFC kunnen hier juist ook in B2B meer het verschil maken. Zie ook deze post over B2B netwerken op events: http://dutchmarq.com/nl/netwerken-op-b2b-business-events-aan-toeval-over-te-laten/

    Welk percentage verwacht je (Ramon cs) dat via een QR code op Business to Business events wil netwerken?

    • Ik geloof dat het netwerken zeker zal stimuleren en men netwerkt toch heel graag op evenementen. Welk percentage een QR code zou maken dragen? Het hangt met name af van het enthousiasme af van degene die het communiceren. Daarnaast iets practisch, de codes zullen heel snel geprint moeten worden. Ik zou zelf als doelstelling voor 20% van de bezoekers gaan voor WVV13.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s