Google Shopping Showcase in Nederland

Yes! Nieuwe mogelijkheden voor adverteren! De nieuwe Google Shopping Showcase advertenties zijn nu beschikbaar in Nederland. Wat een Showcase Ad is en hoe je het in moet zetten leg ik hieronder uit.

Omdat er steeds meer klikken verschuiven van tekst-advertenties naar Google Shopping krijgt Shopping een steeds groter belang in e-commerce. Als er een nieuwe advertentie mogelijkheid is bij Shopping, is dat dus goed nieuws voor iedereen die met Google Shopping adverteert! De Showcase Ads ofwel de Showcase Shopping advertenties zijn als een etalage, waarbij ze je merk introduceren bij de potentiële klant en ze de soorten producten laat zien die jij beschikbaar hebt. Ze zijn dus uitermate geschikt voor de oriënterende shopper!

Wat zijn Google Shopping Showcase Ads?

Volgens Google:

“Met Shopping showcase advertenties kunt u gerelateerde producten groeperen en presenteren om uw merk of bedrijf te introduceren”.

Met een Google Showcase advertentie wordt je als bezoeker niet direct doorgestuurd naar een bepaalde productpagina op jouw website, maar de showcase advertentie ‘showt’ als het ware in eerste instantie jouw bedrijf en producten. Het is een mini-shop op de Google homepage.

Voorbeeld Shopping Showcase advertenties

De advertentie ziet er als het volgt uit. Stel je verkoopt kleding. Je kunt een Shopping showcase advertentie maken met je aanbod van goed lopende zomerjurken. Met de algemene zoekterm “zomer jurken” worden de showcase advertenties vertoond. Alleen als iemand op de advertentie tikt krijgt deze je aanbod van zomerjurken ook te zien.

Google Shopping Showcase Advertenties in Nederland

Je kunt het vergelijken met de Facebook Canvas advertenties, alleen dan binnen de Google omgeving. De Showcase advertenties verschijnen in dezelfde (top)posities als huidige Shopping advertenties.

Showcase Shopping ads spelen in op inspiratie geven. Gebruikers die generieke zoekwoorden gebruiken, krijgen een showcase advertentie te zien voor meer informatie, inspiratie – en als ze willen ook meer details over producten.

Waarom Showcase advertenties inzetten?

  • Verbeter merkbekendheid. Google showcase shopping advertenties zijn veel breder inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan een zoekterm als “kampeer artikelen” of “lekkere olijfolie” of “eindtoetsen basisschool”. Hier kun je als bedrijf goed op inspelen door deze potentiële klanten kennis te laten maken met jouw merk en producten.
  • Je bepaalt zelf welke producten je toont in een shopping showcase advertentie.
  • Meer informatie in advertenties. De nieuwe showcase advertenties geven jou de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen, een titel en een omschrijving toevoegen.

Verschillen Reguliere Shopping vs Showcase advertenties

  • Vergelijken en kopen vs Inspiratie en onderzoek
  • Longtail zoekwoorden vs Generieke zoekwoorden
  • Product afbeelding, prijs en merk vs Sfeerafbeelding, titel en omschrijving
  • Kost per klik vs Kost per engagement

Mijn advies is om deze nieuwe mogelijkheid snel uit te proberen om te kijken of je er resultaten mee kunt boeken.

Wil je hulp bij het opzetten van Google Shopping Showcase advertenties of weten of deze nieuwe advertentiemogelijkheid binnen Google Shopping interessant voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op voor een kop koffie of thee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s