Nieuw: een derde koptekst regel voor Google Ads tekstadvertenties

Wederom worden de Google tekstadvertenties groter! De tekstadvertenties van Google Ads kunnen nu al drie koppen en twee beschrijvingen bevatten. Daarnaast is de beschrijving uitgebreid van maximaal 80 naar maximaal 90 tekens. In de aankondiging van Google over de derde koptekst blijft het echter onduidelijk wanneer de derde kop en de tweede beschrijving worden weergegeven of dat ze worden afgewisseld en in welke volgorde. Derde koptekst voor de Google tekstadvertentie
De suggestie van Google:
“Probeer eerst een derde kop en een tweede beschrijving toe te voegen aan uw bestaande tekstadvertenties. Als u als verkoper bijvoorbeeld twee koppen met uw merknaam en uw officiële site gebruikt, kunt u een derde kop toevoegen met verzendinformatie of speciale aanbiedingen.”
Een voorbeeld van het maken van een derde koptekst en tweede omschrijving in Google Ads is zeer eenvoudig in de nieuwe Google Ads interface: De nieuwe derde koptekst en tweede omschrijving van een Google Ads tekstadvertentie voor RamondelaFuente.com. Het resultaat: De nieuwe derde koptekst en tweede omschrijving van een Google Ads tekstadvertentie Tips voor het maken Wil je direct aan de slag met het maken van de extra koptekst en beschrijvingsregel? Zie hieronder enkele tips:
  • Kop 3 of Beschrijvingsregel 2 worden niet altijd weergegeven. De belangrijkste tekst zet je dus in Kop 1, Kop 2 en beschrijvingsregel 1.
  • Gebruik de beschrijvingsregels vooral om je – relevante – zoekwoorden in op te nemen. Door de grotere kop zal de beschrijving nog minder vaak gelezen worden.
Doe het met Adwords Editor Sommige accounts hebben duizenden advertenties. Om deze een voor een bij te werken kost teveel tijd. Gelukkig maakt een recente update van de Google Adwords Editor versie 12.5  het mogelijk om deze derde kop en tweede beschrijving op grote schaal toe te voegen. Normaals is het zo dat als je bestaande advertenties wijzigt, dat alle gegevens over vertoningen, klikken, CTR en CPC worden verwijderd. Als je alleen de derde kop en de tweede beschrijving toevoegt aan bestaande advertenties blijven alle gegevens gewoon bewaard. Erg fijn! Responsieve zoekadvertenties De mogelijkheid tot grotere advertenties is eigenlijk een voorloper van wat er nog gaat komen dit jaar. In dezelfde aankondiging heeft Google onthuld dat de responsieve zoekadvertenties – ook wel dynamische zoekadvertenties – binnenkort beschikbaar worden voor meer adverteerders. Adverteerders kunnen dan maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingsregels bieden. Google test verschillende combinaties van de koppen en beschrijvingen en leert welke het beste presteert voor verschillende zoekopdrachten. Artificial Intelligence van Google, ik ben nu al zeer benieuwd wat de resultaten gaan worden. Heel veel succes met het toepassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s