Hoe je alle Apps kan uitsluiten in Google Ads display en video campagnes.

Hoe je de advertenties van je Google Ads Display of Video campagne niet meer vertoond in Apps? Dit kan je gemakkelijk zelf instellen in de nieuwe interface van Google Ads.

Google Ads Display Netwerk en Video

Naast het zoeknetwerk heeft Google Ads ook een Display Netwerk en bied het adverteren op YouTube aan. Deze laatste twee werken bijzonder goed voor je merkbekendheid en je productlancering. Vanuit Google Ads kan je de Display of Video campagnes starten.

Het Google Display Netwerk – in het kort GDN –  toont tekstadvertenties of banners op websites die zijn aangesloten bij Google. Een belangrijk voordeel is dat je via Google Ads advertentieruimte op meerdere websites in één keer in kunt kopen. Daarnaast kun je ook targeting instellen op bijvoorbeeld specifiek gedrag of specifieke websites.

Met videocampagnes kun je videoadvertenties weergeven op YouTube en in het Google Display Netwerk. De beschikbare videoadvertentie-indelingen zijn onder andere TrueView InStream-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery en kan je weergeven in het GDN of op YouTube.

Belangrijke update 13 augustus 2018: Google kondigt aan dat de optie om Apps te blokken in Google Ads niet langer via deze manier mogelijk is. Het is nu wél nog gemakkelijker gemaakt om dit te doen bij de algemene instellingen van de campagne. Als je de aanvullende instellingen openklapt dan kun je bij apparaten “apps uitzetten” voor mobiel en/of tablet. Mijn artikel hieronder is dus niet langer geldig – één ding is altijd zeker bij Google Ads: continue verandering :-).

Wat er verandert
Vanaf september 2018 zijn de uitsluitingen ‘adsenseformobileapps.com’ en GMob-non-interstitial voor mobiele apps’ niet meer beschikbaar in Google Ads. Bovendien worden apparaatinstellingen samengevoegd in drie apparaattypen: computer, mobiel en tablet.

Dankzij deze wijziging kunt u mobiele gebruikers op internet en in apps gemakkelijker bereiken. De wijziging kan gevolgen hebben voor de weergave van uw advertenties in mobiele apps. Afhankelijk van uw huidige instellingen ziet u als gevolg van deze update mogelijk een aanzienlijke toename in het verkeer naar mobiele apps of in mobiel internetverkeer.

Adverteren in Apps

Voor veel adverteerders heeft het Display Netwerk echter ook een nadeel. Er zijn naast heel veel websites ook Apps bij aangesloten. Het inzetten van advertenties op Apps is meestal prima voor Remarketing maar werkt meestal wat minder voor reguliere banner of video campagnes. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je potentiële klant toevallig heel veel gebruik maakt van Buienradar, Wordfeud of Truckbrain… maar goed getarget is het meestal niet.

Apps uitsluiten in Google Ads

Omdat deze Apps meestal van de klikken op advertenties leven – het is hun business model – maken ze het vrij gemakkelijk om op advertenties te klikken. Als een gebruiker per ongeluk op je advertentie klikt kost je dat als adverteerder dus geld. In Google Analytics zul je dan zien dat het verkeer weinig tot geen conversies oplevert. Als dat het geval is kan je ertoe overgaan om apps in één keer uit te sluiten.

Je in-app advertenties niet meer plaatsen

Dit kon al in de oude interface van Google Adwords, en nu ook in de nieuwe interface van Google Ads.

Stappen om Apps uit te sluiten

Als je het eenmaal weet hoe het werkt, is het vrij eenvoudig om de Apps uit te sluiten. De stappen:

  • Log in bij Google Ads en ga naar de campagne waarin je de Apps wilt uitsluiten (het kan ook account of advertentiegroep niveau).
  • Klik op Plaatsingen (aan de linkerkant) en klik vervolgens op Uitsluitingen (rechtsboven). Alle bestaande uitsluitingen worden getoond.
  • Klik op het potlood icoon (plaatsingen uitsluiten) en klik vervolgens op Meerdere plaatsingen opgeven.
  • Vul adsenseformobileapps.com (dus zonder www) in bij de regel en klik daarna daaronder op 1 plaatsing toevoegen.
  • Klik daarna op opslaan.
  • Controleer of het gelukt is door te kijken bij Plaatsingen en Uitsluitingen.  Daar moet de URL: adsenseformobileapps.com staan.
  • That’s it!

Hoe je alle apps kunt uitsluiten van adwords campagnes

Ik hoop dat je door het uitsluiten van de apps je rendement op je Google Ads campagnes kan verhogen.

Als je stap voor stap wil zien hoe het moet, kan je deze Engelstalige video bekijken.

Mocht je vragen of aanvullingen hebben dan hoor ik het graag!

2 gedachten over “Hoe je alle Apps kan uitsluiten in Google Ads display en video campagnes.

 1. Hi Ramon, moest ook even zoeken, maar inmiddels kun je de apps gelukkig met een paar vinkjes uitzetten bij de algemene campagne instellingen. Als je daar aanvullende instellingen openklapt dan kun je bij apparaten apps uitzetten voor mobiel en/of tablet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s