Google Ads campagnes zijn door Apple Safari update niet goed meetbaar.

Is je rendement van je Ads campagnes de laatste tijd verminderd voor al je Apple Safari gebruikende klanten? Dat komt door een update van Safari, lees hier hoe je de meetbaarheid kan verbeteren door de Conversion Linker Tag te installeren in Google Tag Manager.

De registratie van conversies van website-bezoekers die gebruik maken van Safari op hun Macs, iPads, iPhones is namelijk minder geworden in Google Analytics. Met de laatste MacOS update “High Sierrra” zal de Safari browser cookie tracking blokkeren na 24 uur. Dit gebeurt voor Adwords, Facebook, Criteo en alle andere partijen die gebruik maken van cookie tracking.

Bezoekers die gebruik maken van de Safari browser op de Macs/iPads/iPhones worden minder goed meetbaar. Met de laatste MacOS update

Waarom doet Apple dit?
Voor een betere gebruikservaring van de gebruiker. Ze willen dat de gebruikers meer controle geven over zijn privacy. Apple noemt het Intelligent Tracking Prevention (ITP), een intiatief om third-party trackers te blokkeren om browsing data op meerder sites op te slaan.

Wat dat betekent voor meetbaarheid in Google Analytics?
Als een advertentieklik binnen 24 uur leid tot een conversie dan wordt deze aan een campagne toegewezen in Google Analytics. Echter, als een conversie 24 uur na de advertentie-klik wordt voltooid wordt er niks toegeschreven aan een advertentie-campagne. Voornamelijk bedrijven waar het aanschaf proces gewoonlijk langer duurt dan een dag – bijvoorbeeld bij duurdere of complexere producten – zullen hier hinder van ondervinden.

Conclusie: de Adwords campagnes zullen op website bezoekers die gebruik maken van Safari op Apple laptops, iPads en iPhones minder lijken te renderen, maar dat is niet noodzakelijk ook zo!

Oplossing voor Adwords, display en YouTube: conversion linker tag in GTM 

1. De eenvoudigste oplossing – als je auto-tagging al hebt geactiveerd in Adwords – is het koppelen van Analytics en Adwords. Dit is meestal al gebeurt maar het kan zijn dat Adwords tracking via GTM wordt gedaan. Gebruik dan de oplossing hieronder.

2. Als Adwords tracking via GTm wordt gedaan dan is er een oplossing voor de Adwords campagnes door gebruik maken van Google Tag Manager. De Conversion Linker tag van GTM (Google Tag Manager) lost dit op voor Adwords/Display/YouTube, maar niet voor FB en andere partijen.

Ik heb voor al mijn klanten die gebruik maken van GTM de conversion linker tag geïmplementeerd zodat tracking wél mogelijk blijft voor campagnes.

Conversion Linker Tag in GTM /Google Tag Manager

Vervolgens zorg je dat deze tag geladen wordt op alle pagina’s.

Conversion Linker Tag in Google Tag Manager: op alle pagina's afvuren.

En publiceer je de nieuwe Google Tag Manager versie. Done!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s