Google Ads naar Microsoft Ads campagnes omzetten

Google Ads campagnes kan je eenvoudig overzetten naar Bing Ads – ook wel Microsoft Advertising genoemd. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het exporteren naar Bing Ads, lees hier de tips.

Bing Ads Logo

Al je campagnes draaien goed in Google Ads? Dan is het tijd om je Microsoft Ads account en campagnes op te zetten. Waarom?

Google Adwords is de duidelijke leider voor betaald zoekverkeer en nodig voor je verkoop en/of leadgeneratie. Wat echter ook steeds duidelijker wordt is dat je Bing niet meer mag negeren.

  • Bing is de zoekmachine voor Microsoft Windows 10 en de standaard in de browser Edge en in Microsoft Explorer.
  • Edge en Explorer hebben samen 21% NL browser marktaandeel op de desktop/laptop.*
  • De zoekmachine Bing heeft een NL marktaandeel van 7% op de desktop/laptop.* Bing levert bijna geen mobiel verkeer op.
  • Bing heeft minder concurrentie bij betaald zoekverkeer en dus zijn de kosten minder voor de klanten die een focus op betaalde leads hebben.

* Eerste kwartaal 2017. Zie evt. recentere zoekmachine marktaandelen voor de desktop.

En alhoewel Bing dus bijna geen mobiel verkeer oplevert adviseer ik altijd om Bing uit te proberen nadat Google Adwords goed loopt.

Bing weet dit – en daarom maken ze het zo gemakkelijk mogelijk om de bestaande Adwords campagnes te importeren in Bing Ads. Het is ook echt eenvoudig, met een paar muisklikken ben je klaar met importeren. Maar dan ben je er nog niet: hoe complexer je Adwords account is, hoe meer je moet oppassen. Gelukkig kreeg ik ook vrij snel Nederlandstalige hulp van een Bing Ads expert – dank voor alle hulp Sara!

Zie hieronder de te nemen stappen en de eventuele valkuilen.

Stap 1: importeer de campagnes.

Het importeren van Adwords naar Bing campagnes

2: Er zijn geen Bing Display en Shopping campagnes in Nederland

Dit zou nog kunnen veranderen maar op dit moment zijn er nog geen Display en Shopping campagnes voor Bing in Nederland. Het beste is om deze campagnes dan ook niet te importeren.

3: De taal is wellicht niet goed ingesteld na de import.

In Adwords kan je veel talen targeten maar dat kan niet in Bing Ads. Daar kan je maar een taal per advertentiegroep targeten. Als je een import doet van Adwords met bijvoorbeeld Engels en Nederlands als taal kan het gebeuren dat Bing Ads Engels kiest voor een Nederlandse campagne. Daarmee zal de campagne dan niet optimaal gaan lopen. dus na de import deze instellingen even nalopen en eventueel verbeteren.

Van Adwords naar Bing Ads importeren - talen

4: Locatie

Er zijn enkele verschillen tussen Bing Ad en Adwords. als voorbeeld, als Bing Ads niet de juiste stad kan targeten dan zal het de grotere regio van de stad targeten. Loop de locatie-targeting even na of je daarmee eens bent.

Ook moet je bij de locatie-targeting settings of deze goed zijn geïmporteerd. Ook al ondersteunt Bing Ads “People in your targeted location” het zal als standaard “People in, searching for, or showing interest in your targeted location (recommended)” erin zetten. Wat betekent dat je ook wellicht kosten van bijvoorbeeld klikken uit het buitenland kan verwachten als je Nederland hebt getarget.

Van Adwords naar Bing Ads importeren - locatie keuze

5: Tracking

Als je specifieke UM codes meegeeft in Adwords dan zou je wellicht hier even goed op moeten letten. Bing Ads geeft aan dat utm_source codes automatisch met “Google” of “Adwords” of andere varianten automatisch worden vervangen met Bing. Ik zou daar niet op vertrouwen.

Mijn advies is om of :

  1. De UTM code niet te importeren (dit een optie tijdens importeren) en in Bing je eigen toevoegen. OF
  2. De auto tagging optie aan te klikken (Accounts & Billing>Account>Autotagging)

Adwords naar Bing Ads importeren - UTM tag

6: Geen ‘Broad Match’ voor uitsluitingszoekwoorden

Uitsluitingszoekwoorden worden geïmporteerd en kunnen later in de Shared Library worden toegevoegd. Let erop dat Bing Ads geen ‘broad match’ uitsluitingen accepteert, deze worden geconverteerd naar zinsnede.

Van Adwords naar Bing Ads importeren - uitsluitingszoekwoorden

7: Let op: Kosten per klik bekijken én verlaag je dagbudget

De kosten per klik kunnen ontzettend hoog worden in Bing Ads, hoe komt dat? Bing Ads ondersteunt Manual CPC én Enhanced CPC maar geen CPA. Als een CPA-bieding wordt geïmporteerd dan zal Bing Ads daar eenCPC-bid van maken. Dus loop deze even na, anders kunnen er wel hele hoge bedragen per klik door je worden geboden.

Daarnaast is het goed om je dagelijkse budget flink omlaag te brengen aangezien er 13x minder zoekopdrachten op Bing worden gedaan.

8: Voeg een plaatje toe met image extension – Afbeeldingsextensies

Bing Ads ondersteunt het gebruik van afbeeldingen. Image extensions zijn niets meer dan toegevoegde afbeeldingen aan een advertentie. Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waar de afbeeldingen aan moeten voldoen. Het belangrijkste zijn de afmetingen, daarnaast is het mogelij tot en met 6 afbeeldingen per campagne toe te voegen. Het sterkste voor de merk campagnes is om een bedrijfslogo toe te voegen. Zie voorbeeld hieronder van odesi.nl

Odesi logo toegevoegd aan Bing ads

Bing Ads – vooral doen

Het gebruik van de zoekmachine Bing stijgt nog steeds in Nederland voor de desktops. Daarom is Bing Ads een leuke manier om je omzet een stukje te verhogen. Het is inmiddels redelijk gemakkelijk gemaakt om Adwords campagnes om te zetten. Wat houd je nog tegen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s