Google Ad GrantsPro inzetten voor Emolife

Bijna een half miljoen EUR aan gratis advertentietegoed per jaar door Google Ad GrantsPro, wie wil dat niet? Felicitaties aan Emolife Event die nu Google GrantsPro mag gaan inzetten met een Adwords budget van 40.000,- USD per maand.

Google Grants Pro

Emolife maakt al tijden gebruik van de reguliere Google Ad Grants – het gratis advertentietegoed ter waarde van 10.000,- USD per maand. Emolife zet dit in om bekendheid te genereren en om mensen te bewegen tot inschrijven voor de geweldige events van diverse goede doelen.

Ik werk met plezier samen met Emolife om de inzet van Google Ad Grants een succes te maken. Dit doe ik onder andere door:

 • Het analyseren en optimalisatie van huidige Adwords online marketing campagnes inclusief suggesties voor verbeteringen.
 • Het maken van rapportages en analyses vanuit Google Analytics.

Emolife logo

Google Ad GrantsPro
Wat zijn dan de voorwaarden voor Google Ad GrantsPro? Als je aan de volgende voorwaarden voldoet kan je een aanvraag indienen:

 • Half jaar google Grants: al minstens 6 maanden actief met de standaard versie van Google Grants.
 • Besteed Adwords budget: er is maandelijks $9,900 USD of meer uitgegeven in minimaal 2 van de afgelopen 6 maanden. Dat hoeven geen 2 opeenvolgende maanden te zijn.
 • CTR: de afgelopen 6 maanden is er een gemiddelde klikfrequentie (CTR) van 1% of hoger gegenereerd.
 • Aanvraag ingediend: bij het indienen van uw online aanvraag aangeven hoe het extra bedrag voor advertenties zal worden uitgeven.
 • Goede reputatie: een goede reputatie met betrekking tot het Google Grants-programma hebben door je te houden aan het programmabeleid en de richtlijnen.
 • Onderhoud elke twee weken: iemand in de organisatie (of een externe Adwords partner zoals RamondelaFuente.com) hebben die minimaal één keer in de twee weken actief het account beheert.
 • Enquête invullen: elk jaar een enquête invullen en toestemming geven voor het delen van gegevens over het effect van de Grant of over het aantal behaalde conversies.

Als je aan de voorwaarden voldoet / aangeeft te voldoen dan kan je vervolgens Google Ad GrantsPro aanvragen. Emolife voldeed aan alle voorwaarden en de ingediende aanvraag voor Google GrantsPro werd bij Google gehonoreerd. Er kon nu 480.000,- USD per jaar worden ingezet aan Adwords campagnes! Het dagbudget werd dezelfde dag verviervoudigd van 329,- USD naar  1316,- en omdat budget al een limiterende factor was kon daardoor het aantal klikken/bezoekers stijgen van gemiddeld 250/dag naar bijna 1000/dag.

ad-grantspro-impact

Voor de volgende evenementen wordt Google Grants Pro door mij momenteel ingezet voor Emolife:

 • Run For KiKa is een populair hardloop-event voor jong en oud. Nu op zes locaties door het land. Afstanden zijn 1, 5 of 10 KM. Duizenden deelnemers brengen geld bijeen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
 • Run for KiKa Marathon runners kunnen kiezen uit vier mythische marathons: New York City Marathon, London Marathon, Berlin Marathon en Tokyo Marathon. De ultieme fundraiser voor Stichting Kinderen Kankervrij.
 • Giro di KiKa is een uitdagende zesdaagse wielertocht door Italië. 995 kilometer fietsen door de spectaculaire Dolomieten. Met onvergetelijke klassieke bergpassen als de Stelvio en de Gavia.
 • Run for KiKa Estafette is een mooie estafetteloop. Ren samen met een team 285 kilometer in 3 dagen door 5 provincies. Van de start in Groningen naar de finish nabij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.
 • Duchenne Heroes is een van de bekendste mountainbike-koersen. In zeven dagen van Saarland (DL) naar Noord-Brabant (NL) over een prachtige route van 700 of 500 kilometer om geld in te zamelen voor Duchenne Parents Project.
 • Schaats voor KiKa is een onvergetelijke schaatstocht van 50, 100, 150 of 200 km op de Weissensee.

Daarnaast zetten ook Africa Classic en Tour for Life Google Ad Grants in van Amref en Daniel den Hoed. We gaan de komende tijd een stijgende lijn zien in aantal relevante bezoekers op deze event websites met meer inschrijvingen!

Het voelt goed om ‘de man van een half miljoen’ te zijn voor Emolife Event. Op naar meer inschrijvingen voor al deze mooie evenementen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s