Succesvol AdWords inzetten met nieuwe Callout-extensies

Google maakt extra wervende tekst mogelijk in Adwords advertenties
Google heeft deze week Call-out extensies beschikbaar gemaakt voor all Adwords adverteerders.

Call-out extensies Adwords

Ik kreeg ook de melding in mijn Adwords account dat Call-out extensies vanaf heden konden worden ingezet. Goed nieuws, want de nieuwe toevoeging levert verbeterde zichtbaarheid én een hogere klikfrequentie op van de advertentie!

Adwords Callout extensies beschikbaar

Met deze nieuwe extensie krijg je namelijk een extra regel tekst in de advertentie om unieke aanbiedingen en de voordelen van producten en services te laten zien.

De callout-extensies zijn een goede aanvulling op de al bestaande Advertentie extensies zoals oproep, recensie, social, app, locatie en extended sitelinks. Inmiddels zijn er al zoveel extensies dat advertenties steeds groter worden. Kijk hieronder naar een ‘reguliere advertentie’ van drie regels van FOX, dus zonder de inzet van extensies.

Fox - Google zoeken

Adwords advertentie zonder extensies

Vergelijk dat eens met een Adwords advertentie van Kras waar diverse extensies worden inzet, waaronder de callout extensie. Deze advertentie neemt maar liefst 13 regels in beslag! Die extensies leveren KRAS dus heel veel extra zichtbaarheid op bovenaan de eerste pagina van Google.

Adwords ad-extensies

Advertentie met ad-extensies. Bron: TravelNext http://goo.gl/kg3F69

De callout-extensies zijn uitermate geschikt om je USP’s of om een speciale actie in te vermelden. Wat zijn de voordelen van callout advertentie-extensies?

  • Verbeterde zichtbaarheid: advertentie-extensies verbeteren de zichtbaarheid van de advertentie. Ze worden boven de zoekresultaten weergegeven, in plaats van in de zijbalk.
  • Hoger rendement: met extensies kunt u de CTR (klikfrequentie) van de advertenties verbeteren. Meer klikken betekent meer verkeer van klanten.

Tips voor goede callout-extensies

Callouts die kort, specifiek en uniek zijn zullen eerder goed presteren. Google noemt ze highlight-advertentie-extensie en geeft de volgende tips:

Houd de tekst kort: een maximum van 12-15 karakters is het beste. Dit verhoogt het aantal callouts dat vertoond kan worden en geeft AdWords meer keuzemogelijkheden. ‘Gratis verzenden’ werkt beter dan ‘We bieden gratis verzenden aan’.

Wees specifiek: Indien mogelijk, wees zo duidelijk mogelijk. Voor TV een “32 inch beeldscherm’ is bijvoorbeeld beter dan ‘groot LED scherm’.

Gebruik maar wees spaarzaam met hoofdletters: advertenties beter presteren met highlights waarin alleen aan het begin een hoofdletter staat (en de overige woorden met een kleine letter beginnen). ’100% Zijde’ is bijvoorbeeld beter dan ’100% zijde’.

Goede voorbeelden zijn:

  • Binnen 1 werkdag in huis
  • Gratis verzenden
  • Nieuwe collectie
  • Winteruitverkoop
  • Vandaag 30% korting

Heb je vragen over de callout-extensie of andere vragen met betrekking tot adverteren op Google? Ervaring leert dat er veel specifieke vragen zijn over de inzet van Adwords en dat het beter is om eerst samen een goede kop koffie te drinken zodat je kan aangeven wat de wensen zijn. Ik nodig je dan ook graag uit, stuur een bericht getiteld koffie.

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s