Kika TV show met klinkende resultaten!

KiKa TV show levert veel nieuwe donateurs op
KiKa (Sichting Kinderen Kankervrij) heeft op woensdag 21 mei met de TV Show ‘Samen tegen kinderkanker’ maar liefst ruim 11.000 nieuwe donateurs geworven en 104.000 euro aan eenmalige giften ontvangen. De TV-uitzending trok 882.000 kijkers en is te bekijken op Uitzending Gemist.

Samen tegen Kinderkanker
In de uitzending waren er ook portretten van kinderen voor wie helaas geen behandeling meer mogelijk is. Aan de hand van deze verhalen wordt duidelijk hoe urgent onderzoek naar kinderkanker is. Want hoewel het overlevingspercentage inmiddels rond de 75% ligt, sterft er om de twee dagen in Nederland een kind aan kanker. Dat zou niet zo moeten zijn. Het is de doelstelling van KiKa dat in 2025 95% van de kinderen geneest. Om dit te realiseren, is nog veel kostbaar onderzoek nodig. Onderzoek dat vaak meerdere jaren duurt en waarvoor structurele donateurs nodig zijn.
Afbeelding
Online Marketing

De Online Marketing en technische inzet werden met behulp van diverse partners gedaan. Onder andere Bergler Online, Webhelp en Mobillion en RamondelaFuente.com (Adwords en Analytics) zorgden ervoor dat het TV programma bekend werd gemaakt en dat TV kijkend Nederland ook eenvoudig donateur kon worden. Dit kon zowel online én met behulp van de telefoon. Online viel het hoge gebruik van mobiele telefoons en tablets op. Gedurende de uitzending werden op een gegeven moment 51% van de formulieren via een tablet en 25% via een mobiele telefoon bekeken. Deze donatieformulieren konden goed worden bekeken en ingevuld omdat alle pagina’s geoptimaliseerd waren voor zowel de desktop, de tablet én de smartphones.

Frits Hirschstein dankt voor alle steun

Oprichter van KiKa Frits Hirschstein krijgt een brok in zijn keel als hij terugdenkt aan de avond. “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel bekende en onbekende mensen zich hard maken voor het lot van kinderen met kanker. We zijn ontzettend blij met al deze steun want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen”.

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s