Google Ad Grants effectief inzetten voor goede doel Kika en KiKabouw campagne

Google Grants logo

Wat Google Ad Grants is?

Google Ad Grants is een uniek en geweldig donatieprogramma voor goede doelen! Google Ad Grants helpt goede doelen hun websites gratis te promoten met advertenties op Google. Per jaar krijgt een goed doel maar liefst $ 120.000 (ongeveer 96.000 EUR) aan advertentietegoed voor zoekmachinemarketing.

Elk goede doel kan gebruik maken van Google Ad Grants zolang de organisatie maar in bezit is  van een CBF-Keur of CBF Verklaring van geen bezwaar, ofwel een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is.

De voordelen van Google Ad Grants:

  • Meer bezoekers op uw website
  • Hogere naamsbekendheid
  • Groter aantal donaties / leden
  • Meer vrijwilligers / collectanten
  • Het is online marketing, dus het rendement van de campagnes is inzichtelijk

Bekijk hier de introductie video.

Enige tijd geleden benaderde ik KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) met de vraag of ze interesse hadden om Google Ad Grants te activeren. Op dat moment waren ze druk bezig met de voorbereidingen van KiKabouw.nl en hadden er dus wel oren naar om deze online marketing tool in te zetten.

KiKa logo - Stichting Kinderen Kankervrij

Want met de KiKabouw actie kon er een bijdrage worden geleverd aan de bouw van het Prinses Máxima Centrum. Door het centrum kunnen straks nog meer kinderen met kanker genezen. Nu wordt 75% van de kinderen met kanker beter, en met het Prinses Máxima Centrum kan dit 95% worden. Hoe Google Grants op een geweldige manier heeft bijgedragen aan het succes van de KiKabouw actie kan je ook straks lezen op dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s