De favoriete mobiele zakelijke Apps

Mobiele zakelijke AppsVeel bedrijven laten kansen liggen om efficiënter mobiel te werken. Er kunnen bij Apple, Android en andere platformen inmiddels meer dan een miljoen mobiele apps worden gedownload. Maar welke zakelijke apps zijn er nu interessant voor ondernemers inclusief MKB? Hier een lijst van mijn favoriete mobiele Apps voor iPhone en Android die ik gebruik voor mijn online marketing bureau.

1. Tweetdeck en Hootsuite
Om mijn sociale media kanalen (FacebookLinkedIn en Twitter) te managen maak ik afwisselend gebruik van zowel Hootsuite en Tweetdeck. Ik wissel af omdat beide apps me bevallen en er steeds nieuwe features bijkomen. Met Hootsuite manage ik voornamelijk mijn tweets, met Tweetdeck mijn volgers. Het voordeel van Hootsuite is dat het overal dezelfde instellingen inclusief streams meeneemt, als je bij Tweetdeck een account aanmaakt kan dat tegenwoordig ook.

2. Dropbox
Dropbox is perfect voor ondernemers die vanaf verschillende locaties werken en er meerdere mensen zijn die bij de bestanden moeten kunnen. Met deze tool creëer je een opslag in de cloud waar je al je bestanden kunt neerzetten, en waar je altijd bij kunt vanaf je laptop, desktop of smartphone (iPhone, Android, Blackberry).

3. Evernote
De Post-It gele velletjes zijn handig, maar je kan ook de digitale versie die Evernote heet gebruiken. De Evernote velletjes raak je niet meer kwijt omdat ze in de cloud opgeslagen zijn. Met Evernote kun je online of offline notities maken, foto’s nemen, actielijsten maken en nog veel meer. Als je in Evernote een foto toevoegt, met daarop gedrukte of handgeschreven tekst, zal Evernote die teksten doorzoekbaar maken. Heel handig voor foto’s van visitekaartjes en whiteboards. Evernote maakt het mij bevoorbeeld heel gemakkelijk om belangrijke telefoonnummers van potentiële klanten, aantekeningen en to do-lijstjes van taken te maken en op te slaan. Alles is terug te zien op je mobiel, PC en Mac.

4. WordPress
Met de WordPress App kan je heel gemakkelijk je blog bijhouden. Het schrijven van een nieuwe blog, een nieuwe website pagina is mogelijk vanaf de mobiel. Als je voor meerdere blogs schrijft kan je  makkelijk van het ene blog naar het andere blog schakelen. Zelf maak ik vaak gebruik van de app om de website statistieken te checken en kleine edits te maken op een blogpost, het schrijven van het blog doe ik nog op de laptop.

5. PostNL
Postcodes checken deed je al op het Internet. Er is ook een handige app voor je smartphone: PostNL. Erg handig voor als je eens een brief of offerte per post moet versturen in plaats van online. Dan weet je zeker dat de zakelijke post op het juiste adres aankomt.

6. Runkeeper

Runkeeper is mijn favoriete hardloop app. Het is niet echt een zakelijke app maar van hardlopen krijg ik veel energie en tijdens een lange run krijg ik vaak goede ideeën voor de business. Runkeeper is een gebruiksvriendelijke applicatie die je hardlooprondjes bij houdt. Leuke features zijn dat je om de 5 minuten – in het Engels – je afstand en gemiddelde snelheid kan laten horen via de speaker en dat bij pauzes (bijvoorbeeld rek en strek oefeningen) de App automatisch pauzeert. De app houdt een historie bij van alle gemaakte trainingsrondjes en is ook geschikt voor andere sporten zoals fietsen, skieën, zwemmen en voor rolstoelen.

7. Camscanner
Met de app CamScanner is het Het Nieuwe Werken compleet, het verandert namelijk je smartphone of tablet in een handzame scanner met goede resolutie. Vervolgens zijn deze afbeeldingen in de app te bewerken en om te zetten naar  pdf-formaat. Deze pdf-bestanden kun je vanaf je smartphone e-mailen of uploaden naar onder meer Google Docs, DropBox, Skype en Evernote. Er is geen excuus meer om de bonnetjes niet te scannen voor de boekhouding.

Je gebruikt waarschijnlijk zelf andere Apps voor je bedrijf. Ik ben erg benieuwd welke jij vaak gebruikt en waarom. Laat het me weten via je sociale media platform naar keuze of via een bericht onder dit blog.

Wil je nog meer weten over sociale media marketing en andere manieren van online marketing, neem dan contact op met mij of volg me op Twitter:

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

2 gedachten over “De favoriete mobiele zakelijke Apps

  1. Leuke tips! WordPress vind ik persoonlijk geen handige omdat het bijwerken van een blog toch echt veel makkelijker is achter een groot scherm. Een persoonlijke aanrader vind ik ook nog wel de KvK App waarmee je heel snel checkt met wat voor bedrijf je te doen hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s