Google Ads aankondigingen die je niet wilt missen

Google Marketing Live aankondigingen

In de dynamische wereld van online marketing is Google Marketing Live een top evenement. Google geeft daarin jaarlijks een kijkje in de nieuwste ontwikkelingen, strategieën en trends op het gebied van online adverteren met Google Ads. Dit blog gaat over enkele aankondigingen van dit inspirerende evenement die ik zelf zeer interessant vond.

Bijvoorbeeld, wil je meer weten over hoe Google kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence) gaat inzetten in Google Ads? Lees dan hieronder verder.

AI-aangedreven advertenties

Hier ben ik erg enthousiast over! Een van de meest opwindende aankondigingen op Google Marketing Live was het gebruik van AI (Artificial Intelligence) in advertenties. Google heeft haar machine learning-capaciteiten verbeterd, waardoor online marketeers zoals ik straks gebruik kunnen maken van geavanceerde algoritmen om advertenties op maat te maken en betere resultaten te behalen. Met AI-aangedreven advertenties kunnen marketeers efficiënter targeten, personaliseren en de juiste boodschap overbrengen aan de juiste doelgroep.

In Google Ads kan je straks verwachten:

➡️ Automatische beeldbewerking
➡️ Advertentieteksten genereren
➡️ AI Hulp met campagne setup
➡️ Hulp met conversies inrichten en meer

Must see! Bekijk deze video voor deze geweldige mogelijkheden:

Er waren nog meer aankondigingen!

Lees hier de tijdens GML2023 aangekondigde verbeteringen van Google Ads.


Google Merchant Center Next zal in 2024 Google Merchant Center vervangen.

Een vereenvoudigd Center voor productfeeds. Hierdoor kan je met je webshop gegevens zelf feeds maken. Dit zodat je minder tegen problemen aanloopt bij het maken en laten goedkeuren van feeds.

Beperkingen voor breed zoeken en gebruik van je merk

Google heeft breed zoeken de afgelopen jaren snel verbeterd en een nieuwe functie voor merkbeperking zou adverteerders moeten helpen zich meer op hun gemak te voelen bij dit zoektype. Net als bij de aankondiging met Performance Max vorig jaar, zal deze functie helpen om breed zoeken te benutten voor het merkverkeer dat door de adverteerder is opgegeven. Deze functie wordt toegepast op campagneniveau.

Google AI – gebruikt in Slim bieden

Slim bieden is altijd slim geweest (volgens Google). Het wordt nog slimmer door een diepere integratie van grote taalmodellen (LLM’s) in biedingen te implementeren.

Hierdoor wordt de intentie van de zoeker nog beter begrepen en volgens Google “intelligenter te optimaliseren voor zoekopdrachten die nog nooit eerder zijn gezien”.

Top zoekcategorieën voor RSA’s

Met een nieuwe functie kunnen adverteerders de topcategorieën op RSA-niveau bekijken. Volgens Google zal dit een betere transparantie geven in wat de prestaties stimuleert, terwijl het tegelijkertijdadverteerders ook andere ideeën geeft voor het optimaliseren van advertenties.

Dit kan gunstig zijn voor adverteerders met weinig campagnes, omdat ze mogelijk segmentatie-ideeën kunnen zien voor een betere campagneconstructie.

Campagne prefils

Weet je niet met welk budget je moet beginnen voor een campagne? Nieuwe vooraf ingevulde campagnes geven suggesties voor budgetten en zelfs middelen die afkomstig zijn van uw website, eerdere campagnes en Google AI-voorspellingen.

Creatieve Studio

Nieuwe tools voor Ads Creative Studio. Binnenkort kun je voorbeelden van Performance Max-items bekijken en deze rechtstreeks naar Google Ads exporteren met de specificaties die vereist zijn voor de campagnes.

Er wordt ook een nieuwe trendverkenner toegevoegd aan Ads Creative Studio om creatieve teams te helpen bij het vinden van huidige zoektrends en het opdoen van betere creatieve ideeën.

Verbeterde zoektermen op de Insights-pagina

Binnenkort kun je meer zoektermcategorieën vinden op de Insights-pagina. Deze kunnen worden gesorteerd op aangepaste kalenderdata en hebben historische inzichten die kunnen worden gedownload. Deze inzichten zijn zowel op de webinterface als toegankelijk in de Google Ads API.

En zo waren er nog meer aankondigingen maar met deze lijst heb je een mooi overzicht.

Het is duidelijk dat het straks makkelijker wordt om zelf professionele foto’s en videos in te zetten, omdat bewerken veel makkelijker gaat. Dat is zeker voor veel adverteerders een grote winst! Ik kijk ernaar uit om dit te implementeren bij mijn klanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s