Hoe zien Gmail Sponsored Promotions eruit?
De bekendste is dat de gebruikers boven aan het tabblad ‘Reclame’ in hun Gmail-account de advertentie te zien krijgen. Deze wordt ook wel advertentie-teaser genoemd. Er kan ook rechts van de inbox een advertentie worden getoond.
Hierboven advertentie-teasers van Phonehouse en Vodafone. Als je op de Vodafone advertentie klikt zie je de uitgevouwde advertentie (expandable banner). Deze kan worden ontworpen met onder andere tekst, plaatjes, formulieren voor e-mail adressen, of video’s. Ook kunnen links naar een website, app’s of click-to-call worden opgenomen.
De Gmail gebruiker heeft de mogelijkheid deze uitgevouwde advertentie af te wijzen, op te slaan, door te sturen naar iemand of er op te klikken om naar de website van de adverteerder te gaan. Op deze landingspagina kan de adverteerder de potentiële klant nog meer verleidelijke informatie tonen om een conversie af te dwingen :-).
Wie kan kan je bereiken met Gesponsorde Promoties in Gmail?
Met de de Gmail advertenties – ook wel Gesponsorde Promoties in Gmail genoemd – kan je in theorie elke Gmail gebruiker bereiken. Er zijn wereldwijd inmiddels 500 miljoen gebruikers. Met de advertenties kan je je volledig richten op je doelgroep. De advertenties worden dan ook geplaatst op basis van de targetingmethoden die je zelf als adverteerder kiest.
Zo geeft Adwords de keuze om te targeten op:
- Demografische variabelen zoals leeftijd, geslacht, taal, device en locatie;
- Doelgroepen zoals we die kennen uit reguliere display campagnes, ook wel affiniteitsgroepen genoemd;
- Op basis van inhoud, ook wel zoekwoorden, de zoekwoorden worden gematcht met de inhoud van de e-mails van de Gmail inbox.
Ook kan je targeten op basis van e-mailadressen, aankopen, beroepen en domeinnamen. Targeten op basis van domeinnamen biedt goede mogelijkheden. Zo kunnen adverteerders zich bijvoorbeeld richten tot gebruikers die mails krijgen van domeinen van concurrenten…
Als je dus bijvoorbeeld een grote speler bent in de luchtveringen voor auto’s kan je inzetten op variaties van de zoekwoorden: ‘luchtvering auto’. Zoekwoorden die je gebruikt bij contextuele targeting kunnen in de laatste 300 e-mails van de gebruiker staan. Je zou daarnaast ook op Doelgroep/Onderwerp kunnen inzetten zoals: ‘auto beurzen’ en ‘auto onderhoud’. Bekijk hier de specificaties op de officiële Google Adwords pagina’s over Gesponsorde Promoties in Gmail.