Online Marketing Amersfoort evenement in Leerhotel het Klooster groot succes!

Online Hospitality! – het marketing evenement dat plaatsvond in Leerhotel Het Klooster is een groot succes geworden.

Online Marketing Amersfoort

De 150 gasten van dit evenement van Online Marketing Amersfoort waren zo enthousiast dat de hashtag #OM033 het die avond tot hoogstscorende ‘trending topic’ op Twitter schopte. Een unicum en allereerste keer voor een evenement in de regio Amersfoort.

Nadat Bert van Wede, directeur leerbedrijven van gastorganisatie MBO Amersfoort, de deelnemers welkom heette, vertelden drie topprofessionals uit de online business en de gastvrijheidsbranche openhartig over hun ervaringen met online-uitingen voor de horeca en reiswereld.

Bert van Wede

Isabel Mosk, strateeg en directeur van Think! Social Media Amsterdam, legde uit hoe je er als stad, gebied of reisorganisatie voor zorgt dat reizigers zelf jouw ‘destination marketing’ doen.Volgens Isabel is een merk een som van alle verhalen die mensen horen én beleven. Hoe zorg je, als je je stad of gebied wil promoten, deze verhalen als een lopend vuurtje gaan en mensen deze verhalen gaan delen? Ze gaf twee voorbeelden die iedereen onlangs wel gezien heeft toen de President van de Verenigde Staten Obama in Nederland was. Zijn persconferentie bij Rembrandt’s Nachtwacht en het dopen van de tulp door de Chinese first lady. Deze foto’s verspreidde zich massaal en wereldwijd. Een betere promotie kun je niet wensen!

Isabel Mosk

Online Reputation Manager Jochem van Drimmelen vertelde hoe KLM met haar social media strategie tot een voorbeeld voor vele organisaties uitgroeide. “De klant staat altijd centraal.” Toch is bij social media en online strategiën belangrijk dat de interne samenwerking er goed en optimaal ingericht is, anders werkt het niet. Zij zorgen dat de social media volledig geïntegreerd is in de customer journey en dat begint dus al bij het boeken van je reis. Ze gaan ook graag de dialoog met hun klanten aan, authentiek en open en er is geen verschil in afhandeling van de klachten met de helpdesk telefoon of via e-mail.

Jochem van Drimmelen - KLM

Social business strateeg Kim van Velzen deelde inspirerende voorbeelden van hoe horecabedrijven over de hele wereld er met on- en offline media voor zorgen dat gasten terugkomen. Ook hij geeft aan dat de klant heilig is en dat je als food of horeca onderneming interne normen moet bepalen. Haal je die niet, dan doe je consessies. Of de klant nou klaagt of niet. “Wees overigens niet bang voor slechte recensies, want de slechte recensie is géén recensie!”, vertelt Kim. Daar kun je namelijk niets mee, terwijl je negatieve feedback kan oplossen en misschien zelfs wel kan ombuigen tot een tevreden klant.

Kim van Velzen

Als verrassing was Iens Boswijk, oprichter van Iens.nl er om in de pauze de aanwezige restaurants, hotel en bed & breakfast meer te vertellen over de recensie site en de komende actie in samenwerking met alle Albert Heijn supermarkten in Amersfoort.

De gasten waren zeer creatief met de OM033 bordjes.

Online Marketing Amersfoort - OM033 bij Leerhotel het Klooster   Online Marketing Amersfoort - OM033 bij Leerhotel het Klooster  

Naast marketeers en professionals uit de creatieve industrie namen bekende Amersfoortse horecabedrijven als Queens, Hemels, Regardz Eenhoorn, First Class Amersfoort en Mercure Hotel maar ook nationale merken zoals Valk Exclusief, Best Western, Rotterdam Airport en Hilton Worldwide deel. Online Hospitality! was het vierde evenement van Online Marketing Amersfoort georganiseerd door Ramon de la Fuente, zelfstandige online marketeer. De ontvangst en verzorging van de deelnemers was in handen van de enthousiaste studenten van de Hotelschool en School voor Toerisme en Recreatie van MBO Amersfoort. Beide scholen zijn gevestigd in het fraaie Leerhotel het Klooster.

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

Een gedachte over “Online Marketing Amersfoort evenement in Leerhotel het Klooster groot succes!

  1. Pingback: Online Marketing Amersfoort | Jochem van Drimmelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s