Adverteren op LinkedIn, yes you can!

LinkedIn AdsWil je de mogelijkheid hebben voor je business om zeer gericht professionals te bereiken? Meer dan 3,1 miljoen Nederlanders hebben per begin 2012 een LinkedIn profiel. Om deze te bereiken heeft LinkedIn het advertentieprogramma LinkedIn Ads. Dit programma geeft je de mogelijkheid om zeer doelgericht te adverteren, het is uitstekend geschikt voor business-to-business advertentiecampagnes. Er is op dit moment echter nog een groot nadeel aan adverteren op LinkedIn, yes there is! Wat zijn linkedIn Advertenties? LinkedIn Ads zijn tekstadvertenties die lijken op de welbekende Google AdWords tekstuele advertenties. Linkedin maakt het mogelijk om ook nog een klein plaatje (bijvoorbeeld je logo) ernaast te plaatsen. Deze kun je richten tot een zeer specifieke doelgroep. Vista print LinkedIn ad Je kunt bijvoorbeeld LinkedIn advertentiecampagnes richten aan mannelijke B-2-B marketingmanagers, in Nederland met een interesse voor marketingsoftware. Of aan de startende ondernemingen die waarschijnlijk de visitekaartjes nog nodig hebben. In drie eenvoudige stappen een advertentie aanmaken. Stap 1). Maak je advertentie In dit onderdeel heeft men de mogelijkheid om advertentieteksten en titels in te voeren. Hier komt gelijk het grootste nadeel van linkedIn adverteren naar voren. De advertentie kan op dit moment alleen in het Engels, maar hopelijk komt hier heel snel verandering in anders zijn je campagnes gewoon niet effectief als je je richt op de Nederlandse markt (inmiddels kan je gewoon in het Nederlands adverteren – RdlF). Je kan ook je logo/plaatje toevoegen aan de advertentie. Op deze manier valt de advertentie meer op en doet je bedrijf direct aan branding. Je kan ervoor kiezen om de doelgroep naar je linkedIn bedrijfspagina of persoonlijke LinkedIn profiel te sturen of naar elke andere URL  buiten LinkedIn zoals een website of Facebook pagina. Tenslotte heb je de mogelijkheid om je eigen naam of de bedrijfsnaam zichtbaar te maken onder de advertentie.

Stap 2). Juiste doelgroep vinden Hoe gemakkelijk kan je het maken om je doelgroep te bereiken? Heel gemakkelijk!  Om zoveel mogelijk relevante professionals te bereiken kan je in LinkedIn je advertentie richten op (maximaal 3) van de volgende categorieën.

  • Bedrijfsgrootte
  • Functieprofiel
  • Sector
  • Ervaring
  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Land/plaats

Op deze wijze kan wordt de advertentie dus alleen aan de juiste doelgroep getoond. Bijvoorbeeld kan je je richten op mannen en vrouwen tussen de 30-50 jaar oud die werkzaam zijn in de marketing als je een reclame bureau hebt. Of stel je voor dat je je als accountant richt op het aanbieden van diensten voor ZZP-ers, dan kan je je advertentie richten op Linkedin-ers die “selfemployed” zijn. Stap 3). Advertentie vorm en betaalmodel LinkedIn biedt diverse advertentie mogelijkheden en betaalmodellen. De advertentie kan worden betaald per klik (CPC) of per 1000 vertoningen (CPM). Je kan ervoor kiezen om een maximaal bedrag bedrag per dag uit te geven en de tijdsduur van de campagne kan uiteraard ook worden bepaald. Ervaringen tot nu toe Uit mijn eigen ervaring zie ik dat LinkedIn advertenties een hoog vertonings volume hebben maar relatief lage hoeveelheid kliks. Dit kan komen door de hoogte van je bod, doordat de advertentieteksten alleen nog maar in het Engels worden goedgekeurd door LinkedIn of door de huidige positie van de advertenties. Daarnaast zijn de gemiddelde kosten van een klik gemiddeld hoger dan bij een AdWords campagne. LinkedIn is dus goed inzetbaar om op kostenefficiënte methode je merk te profileren bij de juiste doelgroep maar minder geschikt voor het genereren van veel bezoek aan je website. Hopelijk zal LinkedIn zelf de effectiviteit verbeteren, er verschijnt al hier en daar een Nederlandse advertentie tekst zoals die van VistaPrint maar dat is meer geluk dan wijsheid totdat LinkedIn ook Nederlandse advertenties toestaat . Wil jij nog meer weten over adverteren op LinkedIn, sociale media marketing en andere manieren van online marketing, neem dan contact op met mij of volg me op Twitter:

Over de auteur: Ramon de la Fuente is freelance online marketeer
It is a online marketing kind of day, so enjoy it!

Ramon de la Fuente – Online Marketing en Communicatie uit Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s